Докладна записка от управителя Божидар Червеняшки относно дейността на двете общински транспортни фирми „Мездра-Автотранспорт 2003” и „Транс-Авто 2015” е една от точките, включени в дневния ред на месечното заседание на Общински съвет - Мездра, което ще се проведе утре.

Сред останалите въпроси, които ще бъдат разгледани, са три отчета - за изпълнението на Програмата за работа с младежта в община Мездра през 2015 г., за изпълнението на Програмата за развитие и насърчаване на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм през миналата година и текущ отчет за изпълнението на Годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост за периода януари-май 2016 г.

На сесията ще бъдат дискутирани още докладни от читалищата в Боденец и Брусен, които кандидатстват с проекти за обновяване и модернизация, както и за одобряване на споразумение за общинско сътрудничество между градската ЦДГ №2 и партньорите по европейския проект "Многообразие без граници за децата в община Мездра”.

Дневният ред включва предложения за побратимяване с албанските общини Либражд и Булкиза, приемане на корекции в две предишни решения на Общинския съвет, решение за разпореждане с имот-частна общинска собственост, както и решение за предоставяне на земеделски земи от Общинския поземлен фонд.

Съветниците ще разгледат отчет за изпълненията на актовете на местния парламент за периода януари-април тази година и план за заседанията на местния парламент за третото тримесечие на годината.

Сесията на Общинския съвет е от 16:00 часа и ще бъде предавана на живо по Телевизия „Враца”.