Поради липсата на постъпили достатъчно заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия в останалите три общини - Мездра, Козлодуй и Оряхово, подвижни секции не са формирани. В общините Мездра и Козлодуй, например, са постъпили общо по 4 такива заявления, а в община Оряхово - нито едно.

Обшият брой на подадените заявления във Врачанско от хора с трайни увреждания за гласуване с мобилни кутии е 354. За сравнение: на президентските избори 2016 те бяха 265. Най-много заявления са постъпили в община Бяла Слатина - 114, в община Криводол - 76 и в община Мизия - 51.

В община Мездра като достъпни за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването са определени 7-ма и 8-ма градски секции, които се помещават на партера в Социалния комплекс (бившата сграда на АПК-а) и на първия етаж в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство (МТУ-то).

В изборния ден избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването от гр. Мездра могат да правят заявки за транспортиране от дома им до избирателната секция на тел. 0910/ 9 21 02 и 0085 69 55 04.