Състезанието се организира за осма поредна година. То е част от графика на националните състезания по професии през учебната 2019–2020 г. на Министерството на образованието и науката.

„Целта ни е да покажем на младите хора, че българската енергетика и българският бизнес имат нужда от тях и те могат да намерят своята професионална реализация в родината. „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ осигурява не само стипендия на победителите, но и възможност за надграждане на образованието и за работа в престижна българска компания“, каза Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Победителите в първия кръг ще бъдат обявени в края на януари. Те ще се явят на регионален кръг през февруари, а финалът на състезанието ще бъде през март 2020 г. Учениците в отборите, класирани на първите три места (по двама участници във всеки отбор), ще получат от ЧЕЗ стипендия в размер на 600 лв. за втория учебен срок на XII клас и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в четири висши учебни заведения - Технически университет в София, Колеж по енергетика и електроника, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ и Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“.

Допълнителна информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com.