© БНР Видин

Дефилирът бе съпроводен от изпълнение на гайда. „За 20-ти път имам честта да поканя да открие изложбата кметът на община Монтана Златко Живков”, каза председателят на клуб „Българско овчарско куче” Аврам Петков.

За приноса му за развитието и популяризирането на българската и световната кинология, Златко Живков бе удостоен с почетен плакет и купа.

Аврам Петков награди още Александър Василенко, председател на Украийнската федерация за кучета, международни съдии и хора спомогнали за развитието на кинологията.

Кметът на Монтана-Златко Живков награди победителите в конкурса „куче и дете”. Международните съдии Анастасия Саакян, Оксана Нечепоренко и Виктория Василенко оценяваха кучетата в различните категории.

"Двадесетата изложба е тази, юбилейна, традиционна е. Имаме кучета от цяла България, участниците са 122, най-много са овчарските кучета - 80. Има разделение в класовете - бебе от 3 до 6 месеца, подрастващи - от 7 до 9, клас открит от 2 до 7 години и клас ветерани над 7 години. Това е и при двата пола", каза Аврам Петков.